„Say HI To Recycling”

PROIECT ETWINNING „Say HI To Recycling”

Proiectul „Say HI To Recycling” a fost înființat cu principiul „Use less, reuse, recycle” şi are în vedere educația ecologică care poate crește gradul de conștientizare cu privire la problemele care afectează mediul și la acțiunile care trebuie întreprinse pentru a-l îmbunătăți și susține. Fiindcă are multe beneficii pentru mediu și pentru toate supraviețuitoarele pământului, este esențială în ciclul primar.

Încă de la cele mai mici vârste, copiii trebuie învățați despre cum trebuie colectate selectiv deșeurile, pe categorii de produse, și care sunt efectele acțiunilor de reciclare.
Scopul proiectului desfăşurat alături de parteneri din Turcia, Albania, Azerbaijan, a fost să creștem gradul de conștientizare cu privire la importanța naturii și la protecția resurselor noastre naturale, precum și la economii, deșeuri și reciclare. În acest scop au fost  planificate instrumente Web2, lucrul în grup, activități de gândire creativă, la Clasa Pregătitoare A (prof. inv. primar BORDAŞ MARIA MAGDALENA), Clasa Pregătitoare C (prof. inv. primar ŞERBAN ANDREEA) şi la Clasa a IV-a B (prof.inv. primar COTEANU MARIA).
Chiar dacă educația ecologică prezintă un proces lung și anevoios, este necesar fiindcă mediul în care trăim este conectat cu fiecare persoană, resursele planetei sunt limitate, iar sănătatea tuturor este prioritară.