Școala Gimnazială nr. 9 "Nicolae Orghidan" Brașov
Contactează-ne: 0368/464770

eTwinning

Lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning ( http://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm ) a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, începând cu anul 2014.

Acțiunea se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare, inspectorilor şcolari și personalului auxiliar din aceste instituții.

Platforma etwinning oferă:

  • instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare;
  • apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora;
  • implicarea în activităţi curriculare comune;
  • participarea profesorilor la o reţeaeuropeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă;
  • un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori;
  • recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european;
  • premii anuale şicertificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

Școala noastră are peste 20 de participanți la program și  a desfășurat, începând cu 2010, peste 100 de  proiecte eTwinning și a câștigat titlul de Ambasadă eTwinning în 2011. Din 2012, un cadru didactic de la Școala 9 Brașov, Cornelia Melcu, este ambasador. Peste 35 de Certificate Naţionale şi Europene de Calitate au fost acordate pentru cele mai bune proiecte coordonate de profesorii noștri. În 2013, proiectul FRIENDS FUR-EVER (https://www.etwinning.net/ro/pub/projects/project.cfm?id=68520), coordonat de prof. Cornelia Melcu, a câștigat Premiul European Anual la categoria de vârstă 4-11 ani. Proiectul STEM Open the Gates to the Universe (https://www.etwinning.net/ro/pub/projects/project.cfm?id=118879 ) a fost laureat în 2016 cu Premiul Național eTwinning pentru învățământ primar, iar în 2017 a obținut Premiul eTwinning European „Marie Curie” pentru științe.