Școala Gimnazială nr. 9 "Nicolae Orghidan" Brașov
Contactează-ne: 0368/464770

„ÎMPREUNĂ REUȘIM!”

Scopul proiectului:

Informarea şi sensibilizarea unui număr cât mai mare de elevi cu privire la problematica Hiv/Sida, a violenţei în şcoală şi în familie a delincvenţei juvenile şi a efectelor negative ale consumului de droguri.

Scurtă descriere:

HIV/SIDA şi violenţa în școală şi familie reprezintă probleme grave şi actuale ale societăţii româneşti. Proiectul îşi propune informarea unui număr cât mai mare de tineri din şcolile braşovene cu privire la această boală (consecinţele infestării, modalităţi de transmitere, etc.), dar şi evitarea  excluziunii sociale şi a discriminării de orice fel a persoanelor care suferă de această boală.

Violenţa şi consumul de droguri sunt probleme care îi afectează tot mai mult pe tineri. Proiectul vizează  elevii din şcolile şi liceele din jud. Braşov, aceasta datorită cazurilor de violenţă înregistrate în şcoli în ultima perioadă şi semnalate de mass-media. O altă componentă a proiectului urmăreşte informarea tinerilor şi a cadrelor didactice în ceea ce privește delincvența juvenilă, legislaţia în domeniu, drepturile omului, drepturile copilului, centre şi contacte unde pot apela în cazul în care sunt victime sau martori ai violenţei de orice tip.

Parteneri:

  • Inspectoratul Școlar al Județului Brașov
  • Poliția Mun. Brașov, Departamentul prevenire
  • Centrul Antidrog Brașov
  • Parohia Tractorul V
  • Centrul Cultural Reduta